Sötsur sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om sötsura såser >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sötsur sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 1

Recept: 546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 94 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sötsura såser > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka lök, riv ingefära.
  2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser. Låt det småkoka i 15 minuter tills det tjocknat något.
  4. Sila såsen genom ett såll.

Kockens kommentar

Sötsur sås är klassisk till asiatiska skaldjursrätter, till exempel friterade havskräftor. Fungerar också som dippsås.

Passar till

Kungskrabba Chinoise

Firecracker shrimps

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem