Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Läs om Tore Wretman >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1791 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 426 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning

  1. Entrecoten skall vara fint marmorerad och väga minst 600 gram (hel bit). Platta ut så att den blir cirka 5 cm tjock. Salta och peppra ordentligt.
  2. Finhacka persilja, körvel, dragon och lök. Finkrossa vitlök.
  3. Hetta upp matfett i platå (traktörpanna) på hög värme. Stek köttet till fint brun yta. Sänk värmen och stek köttet 2-5 minuter per sida. Vänd köttet upprepade gånger. När den är färdig, tas den upp och hålles varm.
  4. I pannan kastas schalottenlöken och vitlöken. Låt det fräsa rätt långsamt en stund.
  5. Häll i det vita vinet och låt det koka ihop tillsammans med en nypa timjan, så att ungefär hälften återstår.
  6. Nu får kryddörterna komma i tillsammans med en ordentlig smörklick  och förena sig med såsen när man rör om. Såsen hälls över köttstycket som trancheras (skärs upp) vid bordet.

Kockens kommentar

Tore Wretman: Själv föredrar jag den ganska rå inuti, i varje fall starkt rosa. Tore föreslår inga tillbehör till rätten som hämtats från hans bok Meny 1956, men Kockskolan föreslår att servera Hasselbackspotatis och någon fräsch, enkel tomat- eller grönsakssallad till.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Hasselbackspotatis

Grönsallad helt enkelt

Tomatsallad med rödlök

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem