Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2452 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 429 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Köttet skall vara av tunna skivor skuret i mindre bitar. Är det för tjockt, banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpple. Skala och finhacka vitlök.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Stek köttet snabbt 1-2 minuter i het (wok-­)panna och häll över kvarvarande marinad. Strö över sesamfrön.

Kockens kommentar

Yakiniku är en japansk rätt av marinerat kött, med ursprung från Korea där rätten heter Bulgogi (se dito recept). Förekommer även i andra asiatiska länder i många varianter.

Alternativ

Bulgogi

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem