Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så pannsteks kött >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Entrecote med béarnaise och stekta kantareller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1009

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4034 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 512 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så pannsteks kött > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Förbered: Låt köttet bli rumsvarmt (15-18°C). Skivorna bör vara 2-4 centimeter tjocka. Snitta fettkant/hinna så att köttet inte böjer sig i pannan.
  2. Sås: Tillaga bearnaise enligt separat recept via länk nedan (tilläggstid 30 minuter), eller värm färdig béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning.
  3. Svamp: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några minuter. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen skrumpnat och fått fin färg. Lägg åt sidan.
  4. Potatis: Skala och stek potatis. Klassiskt är att servera pommes frites till denna rätt. Se recept via länk nedan (tilläggstid 2 timmar).
  5. Sparris: Skär bort torr nedre torr del på sparrisen. Koka upp vatten och låt sparrisen  sjuda i cirka 5 minuter.
  6. Stek: Hetta upp rikligt med smör i panna på högsta värme. Lägg i köttet när smöret slutat fräsa. Stek på var sida lika många minuter som köttet är tjockt i centimeter. Vänd varje halvminut. Det skall fräsa runt köttet hela tiden. Tillsätt mer smör vid behov. Läs mer > Så pannsteks kött.
  7. Ta ur, salta och peppra. Låt köttet vila i 5 minuter. Servera.

Kockens kommentar

Entrecote är nötdjurets ryggmuskel, mellan ryggbiffen och högreven. Köttkvaliteten varierar stort. Läs mer > klicka på ingrediensen. Laga gärna egen bearnaise vilket är mycket godare än den färdiglagade och inte alls så svårt som ryktet förtäljer (se recept via länk nedan).

Passar till

Hemlagad pommes frites

Ugnsstekt klyftpotatis

Hemlagad béarnaise

Café de Paris (aromsmör)

Kokt vit sparris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem