Citronmarmelad med peppar och basilika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 8

Kockskolan:

 

Om marmelad >

 

 

Så kokas marmelad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronmarmelad med peppar och basilika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1797 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om marmelad > Äts ej

Så kokas marmelad > Äts ej

...

Skapat av
Dansukker

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Halvera citronerna och pressa ut juicen. Skrapa ut fruktkött med en sked. Lite riven gult citronskal får gärna följa med. Hel peppar krossas i mortel. Repa av basilikabladen och grovskär.
  2. Koka juice och fruktkött 5 -7 minuter på hög värme. Tillsätt peppar och basilika och låt koka ytterligare några minuter.
  3. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen (ej nödvändigt).
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Kockens kommentar

Kryddor av olika slag fungerar väl att smaksätta citronmarmelad, som konstaterar den höga sötman och syran. Ger vuxensmak. Testa enligt eget tycke, till exempel med flingsalt eller varför inte med chilipeppar? Läs mer > Om marmelad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem