Nordisk köttgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Matvete

3.5 

dl

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nordisk köttgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1896 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 509 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Matvete 3.5 dl 49%

Brysselkål 400.0 gram 7%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Fräs pressad vitlök med rapsolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Puttra i 5 minuter utan lock.
  2. Strö över svartpeppar. Skär kött i lagom stora bitar. Lägg i tomatsåsen. Låt grytan sjuda 30-45 minuter.
  3. Skär morot, palsternacka och lök i bitar. Lägg alltsammans i grytan. Låt koka ytterligare 15 minuter eller tills köttet känns mört och grönsakerna mjuka.
  4. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem