Panngrillad ryggbiff med ingefärsrostade rotfrukter, paprikacoulies samt kaffesky
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så grillas biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Panngrillad ryggbiff med ingefärsrostade rotfrukter, paprikacoulies samt kaffesky

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så grillas biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Låt köttet bli rumsvarmt.
    Skär i 2 cm tjocka portionsbitar.
  2. Sätt ugnen på grill 250°C.
  3. Dela paprika på hälften och ta bort skaft och det vita. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar.

    Skala rotfrukter och skär i bitar (2x2 cm). Putsa köttet från fett och hinnor. Skär det i tjocka skivor. Brygg kaffe.
  4. Ställ in paprika i ugnen och grilla i cirka 5 min, tills ytan är lite bränd. Ta ut.
  5. Blanda rotsakerna på en stor ugnsplåt med krossade vitlöksklyftor, olivolja, lite hacka timjan, salt, peppar, samt syltad ingefära. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden och sänk då till 150 grader och låt stå med luckan öppen.
  6. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme och lägg i biffen. Grilla i cirka 30 sekunder och vrid den ett halft varv och grilla lika länge. Vänd på biffen och gör likadant på andra sidan. Lägg åt sidan.
  7. Fräs tomatpuré i olivolja på medelvärme tills den nästan fastnar på botten, men utan att låta den bli svart.

    Tillsätt kaffe, soja, kalvfond, kanelstång och vatten. Låt småkoka tills halv mängd. För tjockare konsistens, tillsätt lite mat­lagningsmjöl.
  8. Dra av skalet från paprikan och mixa i en matberedare eller med mixer till jämn konsistens. Salta och peppra.
  9. När rotsakerna fått färg och rätt konsistens, ställ in biffarna på 150 grader i 10-15 minuter för att eftersteka. Låt biffarna vila i minst 10 minuter.
  10. Lägg rotsakerna högst upp på tallriken. Skär biffen diagonalt i två bitar så att man ser snittytan. Lägg dem mot varandra och ringla såsen runt om köttet. Forma paprika­collien och placera bredvid köttet. Garnera med en timjankvist.

Kockens kommentar

Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används t.ex. till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Skummig bönsoppa

Huvudrätt: Grillad ryggbiff

Efterrätt: Bluecheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem