Vitlökssmör, Beurre d´ail
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlökssmör, Beurre d´ail

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 633

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0

Recept: 750 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 69%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om aromsmör > %

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Skala vitlök.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Pressa vitlök och blanda med citron och rört smör. Bäst är att krossa vitlöken i mortel, tillsätta citron och sedan tillsätta smör, lite i taget och blanda ut med pistellen (mortelstöten). Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Mängd vitlök efter eget tycke. Läs mer, se > Om aromsmör. Passar väl till stekt och grillat kött och i bakpotatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem