18 recept med Grönt i ugn
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Gratinerad fänkål
Passar till allehanda kött, men även till fisk.
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
31 Kcal / 100g
23 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Välj gärna stora auberginer. Receptet ger en halv per portion. Saltning och v...
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
20 Kcal / 100g
36 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök
Oväntat gott med mild smak. Passar bland annat till alla slags ugnsstekar. St...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
43 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Ugnsbakad hel lök
Varken ugnstemperatur eller tillagningstid spelar så stor roll. Fungerar unge...
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
43 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
66 Kcal / 100g
59 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Rostade rotsaker
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Lunchfrämjandet
56 Kcal / 100g
60 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Grönkålschips
Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat....
Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
240 Kcal / 100g
100 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
99 Kcal / 100g
111 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Rostad eller grillad vitlök
Elefantvitlök är som en stor vitlök men inte lika "klyftig" och har...
Tid: 1 tim , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
213 Kcal / 100g
124 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Sötpotatis är en rotfrukt (inte en potatis) med stärkelserika stora rotknölar...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
90 Kcal / 100g
134 Kcal / portion
GBR (GI) 17 / portion
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)