23 recept med Ljusa såser, veloutesåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Sauce bâtarde/Sauce au beurre, falsk hollandaisesås
Batarde = bastard, oäkting. Det är en ljus buljongsås med karaktär av en sm...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
215 Kcal / 100g
253 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Chivry, vitvinssås med dragon
Sauce Chivry är en klassisk fransk veloutésås (ljus grundsås) smaksatt med ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
181 Kcal / 100g
188 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Sauce au cari, mild currysås
Såsen passar väl till ägg, fisk, grönsaker och kokt kyckling. Byter man ut ...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
178 Kcal / 100g
178 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce chaud-froid blance neige, snövit napperingssås till kall mat
Chaud-froid = varmrätt som serveras kall med dito sås (läs mer > Om napp...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
245 Kcal / 100g
288 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel whiskysås
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter. Finns steksky, andvä...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
381 Kcal / 100g
479 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel ljus sherrysås
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock:
342 Kcal / 100g
387 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel dijonsås
Passar till allehanda kötträtter.
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
111 Kcal / 100g
116 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel konjaksås med honungssmak
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
198 Kcal / 100g
212 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel hawaiisås
Passar till stekt ljust kött gärna fläskkött, eller till stekt tamfågel.
Tid: 7 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
179 Kcal / 100g
247 Kcal / portion
GBR (GI) 25 / portion
-
Enkel ljus vinbärssås
Passar till kött och fågel.
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
388 Kcal / 100g
406 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)