187 recept med Bröd, matbröd
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och ka...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
260 Kcal / 100g
43 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Vetesurdegsgrund, surdegsgrund på vete
Mjöl väger cirka 60 gram per dl (100g = ~1,6 dl). Surdeg kan tillagas av vete...
Svarighet: Medel, Kock:
147 Kcal / 100g
406 Kcal / portion
GBR (GI) 24 / portion
-
Grahamslimpa med anis
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:
301 Kcal / 100g
2629 Kcal / portion
GBR (GI) 87 / portion
-
Klassiska havrescones
Scones är ett mastigt, kompakt och tungt bröd. Ett sätt att lätta upp brödet ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
342 Kcal / 100g
198 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Saftigt yoghurtbröd med jäst
Yoghurten skall vara trögflytande t.ex. turkisk, grekisk eller mezze. Används...
Tid: 2 tim 20 min , Svarighet: Medel, Kock:
317 Kcal / 100g
2425 Kcal / portion
GBR (GI) 40 / portion
-
Oststänger av smördeg
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ge...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
344 Kcal / 100g
34 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Strudelteig, österikisk fin pajdeg
Strudeldeg fungerar som inbakningsdeg och kan fyllas på olika sätt efter ...
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
319 Kcal / 100g
1119 Kcal / portion
GBR (GI) 114 / portion
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Genom att hantera den jästa degen försiktigt och inte forma till runda bullar...
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Matgeek
266 Kcal / 100g
201 Kcal / portion
GBR (GI) 26 / portion
-
Rågknäcke av grovt rågmjöl, fänkålskryddad
Rågknäcke bakas på fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt, såväl normal- s...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kungsörnen
374 Kcal / 100g
109 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Tunnbröd med jäst traditionellt bakat
För att baka tunnbröd i en vedeldad ugn behövs en "bakfjöl" (bröd...
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan
290 Kcal / 100g
707 Kcal / portion
GBR (GI) 25 / portion