187 recept med Bröd, matbröd

  • Grissini - klassiska italienska pinnar

    Grissini - klassiska italienska pinnar

    Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och ka...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    260 Kcal / 100g

    43 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Vetesurdegsgrund, surdegsgrund på vete

    Vetesurdegsgrund, surdegsgrund på vete

    Mjöl väger cirka 60 gram per dl (100g = ~1,6 dl). Surdeg kan tillagas av vete...

    Svarighet: Medel, Kock:

    147 Kcal / 100g

    406 Kcal / portion

    GBR (GI) 24 / portion

  • Grahamslimpa med anis

    Grahamslimpa med anis

    Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    301 Kcal / 100g

    2629 Kcal / portion

    GBR (GI) 87 / portion

  • Klassiska havrescones

    Klassiska havrescones

    Scones är ett mastigt, kompakt och tungt bröd. Ett sätt att lätta upp brödet ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    342 Kcal / 100g

    198 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Saftigt yoghurtbröd med jäst

    Saftigt yoghurtbröd med jäst

    Yoghurten skall vara trögflytande t.ex. turkisk, grekisk eller mezze. Används...

    Tid: 2 tim 20 min , Svarighet: Medel, Kock:

    317 Kcal / 100g

    2425 Kcal / portion

    GBR (GI) 40 / portion

  • Oststänger av smördeg

    Oststänger av smördeg

    Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ge...

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    344 Kcal / 100g

    34 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Strudelteig, österikisk fin pajdeg

    Strudelteig, österikisk fin pajdeg

    Strudeldeg fungerar som inbakningsdeg och kan fyllas på olika sätt efter ...

    Tid: 30 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    319 Kcal / 100g

    1119 Kcal / portion

    GBR (GI) 114 / portion

  • Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd

    Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd

    Genom att hantera den jästa degen försiktigt och inte forma till runda bullar...

    Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Matgeek

    266 Kcal / 100g

    201 Kcal / portion

    GBR (GI) 26 / portion

  • Rågknäcke av grovt rågmjöl, fänkålskryddad

    Rågknäcke av grovt rågmjöl, fänkålskryddad

    Rågknäcke bakas på fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt, såväl normal- s...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kungsörnen

    374 Kcal / 100g

    109 Kcal / portion

    GBR (GI) 10 / portion

  • Tunnbröd med jäst traditionellt bakat

    Tunnbröd med jäst traditionellt bakat

    För att baka tunnbröd i en vedeldad ugn behövs en "bakfjöl" (bröd...

    Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan

    290 Kcal / 100g

    707 Kcal / portion

    GBR (GI) 25 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem