30 recept med Mörka såser, skysåser

  • Jus lié, avredd sky

    Jus lié, avredd sky

    I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Konce...

    Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    18 Kcal / 100g

    19 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning

    Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning

    För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    31 Kcal / 100g

    41 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond

    Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond

    Vetemjöl kan ge mjölsmak åt såsen om den inte sjudes lång stund. Används matl...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    49 Kcal / 100g

    52 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås

    Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås

    Passar som dippsås eller som tillbehör till smakrik mat av nöt eller vilt och...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Mkt lätt, Kock:

    59 Kcal / 100g

    55 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Enkel svart vinbärssås

    Enkel svart vinbärssås

    Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    65 Kcal / 100g

    66 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Enkel brun viltsås

    Enkel brun viltsås

    Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten och fond. Finns steksky ...

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    64 Kcal / 100g

    72 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Cocktailsås, amerikansk skaldjurssås

    Cocktailsås, amerikansk skaldjurssås

    En kryddstark sås passande till kött och skaldjur, eller som dipsås.

    Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:

    71 Kcal / 100g

    84 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås

    Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås

    Sauce ragoût (ragusås) är i princip samma sås som Sauce brune, men har mer ...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    88 Kcal / 100g

    94 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Sås av steksky

    Sås av steksky

    När man steker kött i panna, ugn eller bräserar sipprar det ut smakrik köttsa...

    Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    96 Kcal / 100g

    105 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Enkel mörk katrinplommonsås

    Enkel mörk katrinplommonsås

    Såsen passar till kött, gärna fläskkött. Läs om fina såser, klicka på länkarn...

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    94 Kcal / 100g

    113 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem