229 recept med Buljong, såser, röror
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. ...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
680 Kcal / 100g
805 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Majonnäs i mixer
Gör man majonnäs i mixer används hela ägg, inte bara gulan. Resultatet blir...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
704 Kcal / 100g
687 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Det finns lite olika sätt att tillreda denna sås, här två varianter. Såsen an...
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Anna, Kockskolan
103 Kcal / 100g
111 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Enkel gräddsås
Har man tillgång till steksky kan lite silad sådan användas som smaksättare. ...
Tid: 8 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
356 Kcal / 100g
385 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
31 Kcal / 100g
41 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Mornaysås är en klassisk gratängsås, men som sådan bör den inte innehålla ägg...
Svarighet: Lätt, Kock: Larousse Gastronomique
171 Kcal / 100g
185 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Aïoli är en vitlökskryddad sås ursprungligen från Provence. I gamla recept st...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
568 Kcal / 100g
607 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk viltsky (buljong)
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång til...
Tid: 5 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
22 Kcal / 100g
40 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Detta är en mild variant av guacamole som är en mexikansk dippsås bestående a...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
233 Kcal / 100g
216 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Denna sås skär sig lätt (separerar) . Bäst är att tillaga en beurre blanc (se...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
698 Kcal / 100g
535 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)