229 recept med Buljong, såser, röror
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
I Indien och arabvälden skiras smör på ett annat sätt kallat ghee (läs mer &g...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
727 Kcal / 100g
582 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad oxbuljong, oxfond (viltbuljong, viltfond, mörk buljong, enkel buljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Såsen innehåller inte några hasselnötter (noisettes) och är inte svart (noi...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
727 Kcal / 100g
582 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
31 Kcal / 100g
41 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
211 Kcal / 100g
203 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad kalvbuljong, kalvfond (ljus köttbuljong)
Buljong kan göras på enbart ben, men den får mer karaktär om man tar med kött...
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad ljus hönsbuljong, hönsfond (kycklingbuljong, kycklingfond)
Buljong kan göras på enbart ben och skrov, men den får mer karaktär om man ...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Ålsmör, smörgåspålägg
Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Rent-a-Chef
510 Kcal / 100g
560 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel rödvinssås till fisk
Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser in...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
265 Kcal / 100g
289 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad fiskbuljong, fiskfond , fumet de poisson
Förutom god smak värdesätts en klar fond och en konsistens som gärna får vara...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
22 Kcal / 100g
47 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)