200 recept med Pasta-, nudel-, risrätter

  • Hosomaki - smal sushirulle

    Hosomaki - smal sushirulle

    En hosomaki är en tunn maki-zushi (sushirulle) och innehållet består bara av ...

    Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    87 Kcal / 100g

    28 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant

    Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    291 Kcal / 100g

    36 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Annes edamamedumplings

    Annes edamamedumplings

    Wonton wrappers är vårrulledeg med ägg vilket ger lite tjockare deg (läs me...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    135 Kcal / 100g

    37 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Gunkan maki - sushibåt/cylindrar

    Gunkan maki - sushibåt/cylindrar

    Gunkan betyder båt och namnet pga utseendet. Det skall vara en ovalformad ris...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    137 Kcal / 100g

    46 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Wonton wrapper, wonton vårrulledeg

    Wonton wrapper, wonton vårrulledeg

    Wontondeg tillreds med ägg, men det finns recept benämna wonton utan ägg, v...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    275 Kcal / 100g

    50 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Samosas, persiska piroger med filodeg

    Samosas, persiska piroger med filodeg

     Samosas (sambosas) är ett mellanting mellan pirog och vårrulle, en piro...

    Svarighet: Medel, Kock: Arla

    198 Kcal / 100g

    56 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Kinesiska vårrullar

    Kinesiska vårrullar

    Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt. Varning för farli...

    Tid: 40 min , Svarighet: Avancerat, Kock:

    120 Kcal / 100g

    61 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)

    Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)

    En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset ...

    Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    139 Kcal / 100g

    67 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Futomaki - tjock sushirulle

    Futomaki - tjock sushirulle

    Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen)....

    Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    112 Kcal / 100g

    72 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Nigiri tamago, sushi med äggstanning

    Nigiri tamago, sushi med äggstanning

    I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk. ...

    Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:

    136 Kcal / 100g

    88 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem