23 recept med Oljesås, majonnässåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil. Passar till förrätter, sopp...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
706 Kcal / 100g
683 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Majonnäs handslagen
Man kan tillsätta mer olja än vad som står i receptet. En äggula kan binda up...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
759 Kcal / 100g
834 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Cïtroli, aioli med citronsmak
Passar väl till fiskrätter, fisksoppor, skaldjursrätter och kalla ägg.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
732 Kcal / 100g
728 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Majonnäs i mixer
Gör man majonnäs i mixer används hela ägg, inte bara gulan. Resultatet blir...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
704 Kcal / 100g
687 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
616 Kcal / 100g
687 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Detta är en variant av remouladsås, men tillredd på kokta ägg i stället för...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
436 Kcal / 100g
450 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Aioli med lime och mynta
Om du handvispar, så vispa kraftigt hela tiden och tillsätt olja lite i taget...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
632 Kcal / 100g
678 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Gremolata, italiensk persiljeblandning
Gremolata (it. gremolada) är klassiskt tillbehör till Ossobuco alla milanese. S...
Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
659 Kcal / 100g
288 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Det finns många varianter av såsen med olika blandning av majonnäs, gräddfil ...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
607 Kcal / 100g
547 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Crèmoli, krämig aioli
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fi...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
650 Kcal / 100g
626 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)