13 recept med Älg

  • Älgstek i ugn grundrecept

    Älgstek i ugn grundrecept

    Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    110 Kcal / 100g

    630 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Gin- och vinmarinerad älgstek

    Gin- och vinmarinerad älgstek

    Älgkött måste möras efter slakt och före tillagning. En variant att göra dett...

    Tid: 2 tim (+ 96 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:

    112 Kcal / 100g

    590 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Älgstek med persiljetäcke och hjortron

    Älgstek med persiljetäcke och hjortron

     Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Up...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    143 Kcal / 100g

    508 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    134 Kcal / 100g

    711 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör

    Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör

    Biff, potatis och lök tar ungefär lika lång tid att tillaga och bör ske sam...

    Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    182 Kcal / 100g

    692 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Rödvinsbräserad älgkalvbog

    Rödvinsbräserad älgkalvbog

    Receptet hämtat från restaurang Lux Dag för Dag, som ligger på Lilla Essing...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    96 Kcal / 100g

    585 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Älggryta med palsternacka och gulbeta

    Älggryta med palsternacka och gulbeta

    Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djure...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    81 Kcal / 100g

    400 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Älebys älggryta

    Älebys älggryta

    Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:

    107 Kcal / 100g

    549 Kcal / portion

    GBR (GI) 10 / portion

  • Älggryta med rotsaker

    Älggryta med rotsaker

    Älgkött bör hängas flera dagar innan tillagning för att bli mört. Älgkött köp...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Lätt, Kock:

    66 Kcal / 100g

    386 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Älgrulader med västerbottenost i portersås

    Älgrulader med västerbottenost i portersås

    Rulader är en maträtt med överraskning, beroende på vad man fyller dem med....

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    167 Kcal / 100g

    1177 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem