Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

Matbiologi krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1218 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 2%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

Matbiologi krabbor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

Se film, klicka på "Travel Thirsty" under bilden ovan. Den japanske kocken tillreder tre olika maträtter av en stor japansk spindelkrabba.

  1. Ansa: Krabban ångkokas och rensas noga där även köttet i huvudet med lite spad tas till vara (se filmen). Till rätt 1 används kött från huvudet och småbitar av benkött. Till rätt 2 utskuret kött från lårbenen (bendelen närmast huvudet). Till rätt 3 används resterande bendelar. Köttet i "vaden" dras ut med klodelen som behålls.
  2. Risrätt: Finhackade grönsaker fräses i olja utan att brännas. Huvudkött tillsättes och steks lätt. Lätt uppvispade ägg tillsätts på svag värme och rörs om. Kokt ris tillsätts och blandas med det övriga. Anrättningen kryddas och läggs upp på fat. Bitar av benkött läggs på och rätten garneras med kryddgrönt.
  3. Grönsakssoppa: Lättkokta grönsaker och svamp (ostronskivling eller portabella) serveras i smakrikt spad med lättkokt krabbenskött.
  4. Friterade krabben (bild ovan): Klobensköttet pudras med mjöl och doppas sedan i frityrsmet (tempura) och friteras. 

Kockens kommentar

Spindelkrabba kallas krabbor med oproportionerligt långa ben. Det finns små och stora sådana och den största av dem alla är arten Japanska spindelkrabba om man mäter krabban med utbredda ben som därvid kan bli  över 3,5 meter. Störst viktmässigt är  däremot Kungskrabba. Läs mer om spindelkrabbor, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Grillad spindelkrabba

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem