Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

Kockskolan:

 

Glasering bakverk >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glasera med kolaglasyr, caramel mirror glaze

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 301

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1575 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Glasering bakverk > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 30 min )

Se film, klicka "Home Cooking" under bilden ovan.

Spegelglasyr:

  1. Till en tårta åtgår cirka 3 dl, men gör större sats för bästa resultat. Överskott kan återanvändas.
  2. Blötlägg gelatinblad eller lös upp pulver i kallt vatten. Blöt upp majsstärkelsen med lika del vatten.
  3. Häll socker och citronjuice i en kastrull. Värm upp på medelvärme så att sockret börjar smälta. Låt småkoka under omrörning tills blandningen fått en vacker gyllenbrun färg.
  4. Tillsätt vatten och salt. Rör ner majsstärkelsen. Låt koka upp. Tillsätt gelatin och vispgrädde. Rör om så att gelatinen löses upp. Ta av från plattat och sila glasyren. Låt svalna under omrörningen emellanåt. Den skall hålla 29°C vid glasering. Förvaras övertäckt och kan värmas på vid behov.

Glasera:

  1. Tårta/bakelse bör vara fryst. Tårta ställ på en mindre tårtring över en plåt eller ett ark bakplåtspapper. Lägg på tårtan. Ett ugnsgaller användas till bakelser.
  2. Häll ljummen glasyren över bakverket så att ovansida och sidor täcks.
  3. Jämna till tårtans ovansidan med tårtpalett om glasyren är för tjock. När det slutat droppa från bakverket jämnas kanten till med tårtpalett. För paletten snett inåt, vilket för tårta sker lättast om tårtan lyfts upp på ena handens fingertoppar.

Kockens kommentar

Man kan glasera bakverk på många sätt i olika färger (läs mer > Glasering bakverk) Även maträtter glaseras (läs mer > Om glasyr, glasering). Kolaglasyr passar till Moussetårta med valnötsglasyr. Se dito recept via länk nedan.

Alternativ

Moussetårta med valnötskaramell

Glasering med tempererad mörk choklad

Glasera med ganache spegelglasyr

Mirror glaze, spegelglasyr med färg

Fruktglasyr, neutral glasyr

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem