Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Små portioner: 8

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 19%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 69 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min + 3 tim )

  1. Knäck ägg och lägg gulor och äggvita var för sig i varsin (rostfri) bunke. Hacka Daim om sådan önskas.
  2. Vispa vitan äggvita till hårt/styvt skum (med raka toppar, läs mer > Så vispas ägg).
  3. Vispa gulorna med socker luftigt till blekgul färg.
  4. Vispa grädden fluffig (läs mer > Så vispas grädde).
  5. Vänd ner grädden, äggvitan och eventuella daimhack med gummiskrapa i bunken med äggulor till jämn smet (läs mer > Så vänder man ner). Häll smeten i en sockerkaksform eller portionsformar. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ställ semifreddon i kylskåpet en halvtimme innan servering.
  6. Garnering: Servera med färska hallon, eller mixa dem och servera som sås till tårtan, eller som topping på portionformarna.

Kockens kommentar

Semifreddo (it. = halvfrusen) kan bestå lite av varje, men består vanligen ägg, socker och grädde. Snarlik andra äggkrämer som till exempel parfait. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter. 

Alternativ

Parfait glacé

Limeparfait

Fryst mousse med blåbär

Rabarbertårta, frusen yoghurt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem