Äkta tjock vaniljkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 20

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

Om smörkräm >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äkta tjock vaniljkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 79 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Receptet från Sv. Bagare & Konditorer. Bilden från Arla.

  1. Koka: Häll mjölk i en kastrull och hälften av sockret. Dela vaniljstången på mitten. Skrapa ur fröna med en tesked. Lägg stång och frön i mjölken. Låt koka upp.
  2. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och äggulor till en redning.
  3. Kräm: Häll den kokande mjölken i redningen under omrörning. Koka krämen cirka 1 minut och rör om hela tiden.
  4. Ta av från värmen. Klicka ner smör och rör ut till jämn kräm. Ställ in i kylen.
  5. Användning: Vaniljkräm används som fyllning i wienerbröd, färska frukttårtor, krämpajer, smörkrämer, eclairer och Napoleonbakelse. 

Kockens kommentar

"Äkta" för att krämen innehåller "äkta" vanilj i stället för vaniljsocker, det vill säga vaniljstång. Arlas recept använder färre äggulor (10 st) och något mindre mängd smör (85 gram).

Vaniljsås: Det som skiljer vaniljkräm från vaniljsås är att stärkelse tillsätt vilket gör krämen tjock. Dessutom lättare att tillreda. Jämför med recept Vaniljsås, crème Anglais. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.

Alternativ

Konditorkräm

Créme pâtissèrie, fransk konditorkräm

Crema diplomatica, italiensk äggkräm

Vaniljsås, Crème Anglais

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem