Äggvitemajonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås: 2

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äggvitemajonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 551

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0

Recept: 821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 61%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 75 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Mixa samman äggvita, juice, senaps och salt.
  2. Tillsätt olja lite i taget under fortsatt mixning tills såsen är lagom tjock.
  3. Såsen kan smaksättas enligt eget önskemål, till exempel med lite socker.
  4. Förvaras i tättslutande burk i en vecka eller två.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att ta tillvara överbliven äggvita. Används som smörgåspålägg eller som tillbehör till mat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem