Sauce Mousseline Sabayon, smörsås till fisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om mousse >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Mousseline Sabayon, smörsås till fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 494

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1824 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 54%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 74 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mousse > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning

  1. Ljumma såssnipa med hett vatten. Separera äggulor från äggvita.
  2. Vispa grädde, äggulor och fiskbuljong i kärl på svag värme (cirka 70°C), till exempel i vattenbad, tills den börjar tjockna till luftig kräm som täcker trådarna på trådvispen. Akta att värmen inte blir för hög, för då koagulerar äggulorna och klumpar sig.
  3. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt en klick smör (15-20 gram/st) i taget. Vispa noga ut smöret i såsen innan nästa klick tillsätts. Fortsätt så tills såsen är lagom tjock modell vanlig hollandaise.
  4. Smaka av med några droppar citron, salt, peppar och eventuell chilipulver. Häll upp i ljummad såssnipa och servera.
  5. Varmhållning: Förvara såsskålen i ljummet vatten, inte hett.

Kockens kommentar

Som extra knorr på tillvaron brukar champagne ingå i såsen. Sauce mousseline (sabayon) är en elegantare variant av hollandaise. Den passar till finare kokt fisk och fisksufflé. Klassisk även till äggrätten Egg Benedict. Läs mer > Om hollandaisesåser.

Passar till

Soufflé de poison haut cuisine

Alternativ: Hollandaise

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem