Brynt kålsoppa med frikadeller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om frikadeller >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brynt kålsoppa med frikadeller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1494 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 695 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frikadeller > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva lök. Strimla vitkål. Hetta upp en stekpanna. Bryn kål och lök i smör. Häll på sirap.
  2. Lägg över i en stor kastrull. Slå på buljong. Koka sakta i cirka 15 minuter.
  3. Hacka persilja. Skala och hacka vitlök. Blanda färs, persilja och vitlök. Rulla små köttbullar.
  4. Lägg ner bullarna i soppan. Koka bullarna klart i cirka 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

 Kalvfrikadeller är på klassiskt vis köttbullar av fin kalvfärs (helst från gödkalv) blandat med kalvnjurstalg, äggulor grädde och rivebröd som kokas i kalvbuljong. De används till soppa (små bullar) eller som ensamrätt (normalstora köttbullar). Läs mer > Om frikadeller.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem