Räksoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Räkor skalade

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räksoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 562 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Räkor skalade 500.0 gram 50%

...

Skapat av
chefcarl

Tillagning

  1. Lägg allt utom maizenan i en gryta och koka upp.
  2. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Sila ifrån och pressa ur skalen ordentligt.
  4. Red av med maizena.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med räkor och vad du tycker i tallriken.

Kockens kommentar

Skalmängden är ungefärlig (från ett kilo räkor)
Kan bytas mot kräftskal eller andra skal. En gammal regel säger, att man inte ska koka fisk och skaldjursfonder längre än 15 minuter. Då går det "i sill", det kan lätt bli transmak

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem