Rotsaksminestrone med örtkeso
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Persilja finhackad

0.5 

dl

Basilika finhackad

0.5 

dl

Parmesan nyriven

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rotsaksminestrone med örtkeso

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 959 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Basilika finhackad 0.5 dl 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 5%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Bönor: Blötlägg bönor över natten om torkade. Konserverade sköljs av.
  2. Byt vatten på bönorna och koka tills de är mjuka. (OBS! inget salt för då blir de aldrig klara.)
  3. Skolla tomater: Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett litet snitt i tomater. Sänk ner i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder. Tag upp och spola kallt. Dra av skalet, skär i bitar.
  4. Skala rotsaker och skär i grova tärningar. Lägg i olika bunkar. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Soppa: Fräs lök och vitlök i olivolja. Slå på vatten och buljongtärningar. Lägg ner rotsakerna i den ordning som det tar att koka dom, dvs kålrot, rotselleri, morot, potatis och palsternacka sist. Lägg i pasta och koka tills den är klar. Avsluta med att vända ner tomater, bönor och spenat.
  6. Tillbehör: Hacka örterna och blanda med parmesan och keso. Servera till soppan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem