Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Anis mald

1.0 

krm

Salt och vitpeppar

 

 

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Flamberade havskräftssjärtar (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2069 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Anis mald 1.0 krm 0%

Salt och vitpeppar 0%

Gräslök till garnering 0%

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Doppa tomater i kokhett vatten. Flå dem. Skär i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär köttet i små tärningar.
  2. Skala och finhacka vitlök. Hacka eller klipp gräslök.
  3. Värm smör i en stekpanna. Bryn skaldjur hastigt. Häll på pernod eller cognac. Tänd på. Låt det brinna tills det slocknar.
  4. Lägg i vitlök och tomat. Häll på grädde. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, anis och citronjuice. Garnera med gräslök vid servering.

Kockens kommentar

Detta är ett testrecept som ingår i en analys av GI-metoden. Receptet är hämtat från Lauritzson och Davidsson, "Våra bästa GI-recept".

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem