Kryddiga köttbullar med tomat och spaghetti
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitt formbröd

2.0 

skivor

Olivolja

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddiga köttbullar med tomat och spaghetti

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 496 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitt formbröd 2.0 skivor 5%

Olivolja 0.5 dl 11%

Salt 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka chili. Pressa vitlök. Hacka persilja. Blanda väl med färs och ägg. Krydda med salt och peppar. Rulla till halvstora köttbullar. 
  3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek bullarna runt om tills genomstekt med fin yta. Skaka på pannan ett flertal gånger.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Slå på tomatkrosset. Låt småkoka i 5-6 minuter.
  5. Tillsätt bullarna och låt dem koka med några minuter.
  6. Småtärna vitt bröd. Knaperstek dem i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta. Krossa till smulor.
  7. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Avsluta med spenat och toppa med brödsmulorna.

Kockens kommentar

Fattigmansparmesan: Knaperstekt smulat bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem