5 kalla norska (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Saffran

0.5 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

5 kalla norska (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 902

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 869 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Saffran 0.5 gram 0%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
norskfisk.se

Tillagning (1 tim + 3 tim )

  1. Dillgravad hälleflundra (25 min+3 tim)
    Halvtina fisken. Finhacka dill. Skiva fisken i tunna skivor när den är halvfrusen. Krossa pepparkorn och blanda med socker, salt och hackad dill. Stryk blandningen över hälleflundra­skivorna och låt stå i en bunke i kylen i 2 timmar.
    Skölj bort blandningen från fiskskivorna.
    Servera med en klick hovmästarsås.
  2. Kungskrabba med fruktsalsa (15 min)
    Skala krabba och skär i bitar.
    Rensa mango och papaya.
    Skär köttet i halvstora kuber.
    Blanda med flytande honung.
    Tillsätt krabba och toppa med lite passionsfrukt.
  3. Pilgrimsmusslor (25 min + 1 tim)
    Skala räkor. Fintärna räkor och pilgrims­musslor. Blanda dem i en skål.
    Pressa limesaft över blandningen.
    Ställ kallt i 1 timme.
    Mortla/krossa nejlikor. Lägg i kastrull och pressa ner apelsinsaft. Värm upp lagen.
    Låt kallna. Häll lagen över skaldjuren.
    Finhacka tomater och gurka.
    Blanda med skaldjuren.
  4. Räkor med vitlöksyoghurt (10 min)
    Pressa vitlök och blanda med yoghurt.
    Rosta rågbrödet och skär i trekanter.
    Lägg räkor och vitlöksyoghurt på brödet.
  5. Saffranskokta blåmusslor (30 min)
    Skölj musslorna minst tre gånger i olika vatten så att de "spottar" ut allt grus.
    Dra bort "skägget från skalen.
    Skala och finskiva löken. Finkiva purjolök.
    Skala och fintärna morötter och rotselleri.
    Hetta upp smör i en stekkastrull. Fräs lök och rotfrukter med saffran någon minut.
    Tillsätt musslor och vin.
    Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter tills musslorna öppnar sig.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem