Märängspindlar till barnkalas
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 16

Maränger

32.0 

st små

Mörk choklad

100.0 

gram

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Märängspindlar till barnkalas

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 481

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 2

Recept: 789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 76%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 10 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Maränger 32.0 st små 32%

Mörk choklad 100.0 gram 68%

Smörpapper %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Sätt en djup tallrik över. Lägg i chokladen och låt smälta.
  2. Lägg ut maränger på smörpapper. Sätt ihop två maränger intill varandra.
  3. Häll chokladen i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn. Spritsa chokladben över marängerna.
  4. Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster. Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
  5. Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar.
  6. Spritsa ett spindelnät på en tallrik. Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.

Kockens kommentar

Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.

Passar till

Hemlagade maränger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem