Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 16

Pannkakslagg >

 

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 104

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1671 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 62 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pannkakslagg > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölk, lite i taget.
  2. Smält lite matfett i panna och rör sedan ner det i smeten (sen behövs inte mer fett i pannan).
  3. Grädda: Stek på medelhög värme. Häll i ett tunt lager smet i pannan. Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
  4. Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.
  5. Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka utan extra smör i pannan.

Kockens kommentar

Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Det finns pannkakor avsedda som maträtt eller som efterrätt. Läs mer > Om pannkakor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem