Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Så skållar man >

 

 

Om mousse >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 0

Recept: 730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 134 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så skållar man > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Om paté > Äts ej

...

Skapat av
Karin Chädström

Tillagning (1 tim )

  1. Rensa böcklingen noga.
  2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
    Koka upp vattnet med fond.
    Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i buljongen. Låt buljongen svalna lite.
  3. Mixa böcklingen i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Mixa slätt.
    Låt moussen stelna i kylskåp (30 minuter +).
  4. Blanda gräddfil med hackad gräslök.
    Skålla tomaterna (ej nödvändigt).
    Halvera tomater och gröp ur innanmätet.
    Fyll tomathalvorna med gräddfilssås.
  5. Forma moussen med två varma mat­skedar.
    Skölj dem ibland i varmt vatten.
    Lägg upp på tallrikar.

Kockens kommentar

Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomaterna i 5-10 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Skala dem.

Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem