Gotländsk fårsmäcka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om lammfärsbullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gotländsk fårsmäcka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2589 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 386 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om lammfärsbullar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Skala och koka tillbehörspotatisen i lättsaltat vatten. Förkoka även potatis som ingår i färsen om inte restpotatis finns att tillgå, eller byt ut mot ströbröd.
  2. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
  3. Mosa kokt potatis med ägg. Blanda alla ingredienser till en jämn, ganska lös smet.
  4. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Forma 4 biffar och "smäck" ner den i pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter på var sida.
  5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten, mjölk eller grädde.

Kockens kommentar

Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det vara "på riktigt" byter man ut senapen mot senapskorn. Blötlägg senapskornen i lite hett vatten i en timme. Senapskorn är milda i smaken. Grädde är en vanlig ingrediens i fårsmäckor.

Alternativt tillbehör

Potatismos

Rårörda lingon

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem