Kryddyoghurtpannacotta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddyoghurtpannacotta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (40 min + 4 tim )

  1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
  3. Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.
  4. Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter.
  5. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
  6. Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem