Kryddmarinerad lammstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Kockskolan:

 

Om termometrar >

 

 

Stektermometer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddmarinerad lammstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 170 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om termometrar > Äts ej

Stektermometer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min + 7 tim )

  1. Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera i 2 timmar. Vänd runt steken några gånger.
  2. Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
    Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
    Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
    Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).
  3. Sätt ugnen på 210°C.
  4. Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå i 20 minuter.
  5. Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).
  6. Ta ut köttet och låt det vila inpackad i aluminiumfolie cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Kött som ugnslagas tappar 15-35%% av sin vikt beroende på stektid. Räkna med 185 gram råkött per portion rosastekt kött. Ger 140 gram färdiglagat.

Tillbehörsförslag

Portvinssås

Olivpotatismos

Salladskål med ärter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem