Chilikrabba
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chilikrabba

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 497 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka vitlök. Ansa chilifrukt, ta bort skaft och det vita innanmätet. Skala och riv ingefära. Rensa krabba.
  3. Mixa chili, ingefära och hälften av vitlöken i mat­beredare eller med stavmixer, alternativt mosa om mixer saknas.
  4. Sås: Fräs resten av vitlöken ett par minuter i lite olja i en panna på medel­värme, tills den är mjuk men inte bränd. Tillsätt vatten+fond, mixblandningen och båda sorterna ketchup.
  5. För tjockare sås strö över lite matlagnings­mjöl och för tunnare späd med vatten. Låt småkoka ett par-tre minuter. 
  6. Lägg upp krabban och häll sås över. Garnera gärna med något kryddgrönt.

Kockens kommentar

På bilden serveras kungskrabba (lyxigt och dyrt), men det går även bra att använda vanlig färsk (kokt, kall) krabbtaska, eller krabba på burk. Läs mer > Allt om krabbor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem