Mussel chowder - engelsk musselsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mussel chowder - engelsk musselsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 1107

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4430 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 580 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Tärna och fräs bacon i en skvätt olja på hög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.
  2. Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vin.
  3. Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 minuter). Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

"Chowder" (engelska) innefattar all slags redda soppor som innehåller grädde. Avser oftast skaldjurssoppor, men kan också vara fisk- eller grönsakssoppor. Läs mer > Om soppor.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem