Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så skummar man >

 

 

Om frikassé >

 

 

Så kokas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 529 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så skummar man > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Kött med ben skall vara sågat i bitar av slaktaren. Dela längre stycken i stora bitar. Skär bort eventuella stora fettklumpar.
  2. Koka upp vatten i stor gryta och lägg i köttet. Reglera så att vattnet precis täcker köttet. Låt småkoka under lock i 30 minuter och skumma av då och då.
  3. Ansa morot och purjolök. Skär i bitar.
  4. Tillsätt morot, purjolök, pepparkorn och salt i grytan. Låt sjuda i ytterligare 1-1,5 timmar på låg värme tills köttet är mört och lätt kan lossas från benen.
  5. Skala och koka potatisen.
  6. Sås: Repa av dillblad och finhacka. Ansa paprika och skär i bitar.
  7. Mät upp och sila buljong från köttkoket och koka ihop det med ättikssprit och socker i 5 minuter.
  8. Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl till en jämn smet. Tillsätt buljongsåsen och grädde. Låt småkoka i 5 minuter. Späd med spad om för tjock sås. Smaka av. Tillsätt dill och paprika.
  9. Servera: Lägg upp köttet utan ben i serveringsskål, häll över såsen.

Kockens kommentar

Kalvbringan kan bytas ut mot bog eller lammbringa. Rätten är en form av "frikassé". Läs mer > Om frikassé.

 

Passar till

Kokt potatis

Kokta grönsaker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem