Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas högrev >

 

 

Om soppor >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 728 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas högrev > Äts ej

Om soppor > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skumma av: Ansa köttbiten och lägg i gryta. Koka upp och skumma av.
  2. Gryta: Skala vitlök och skiva porjo. Tillsätt detta med salt, peppar och persiljestjälkar i grytan. Låt allt sjuda under lock i cirka 2 timmar. 
  3. Skala rödbetor, potatis, rotselleri, morot och lök. Strimla/skiva/tärna detta och vitkål. Spar 1/3-del av betorna. Fräs resten i en kastrull med smör på medelhög värme i 5-10 minuter.
  4. Buljong: Ta ur köttet ur grytan och packa in det i folie. Sila buljongen och häll det över rödbets­fräset. Låt småkoka tills mjukt, cirka 15 minuter.
  5. Skär köttet i mindre bitar. Lägg tillbaka i grytan. Tillsätt rödbetsfräset och resten av rödbetorna . Smaka av med vinäger och kryddor. Sjud på låg värme i 5-10 minuter.
  6. Servera: Lägg upp. Hacka persilja och strö över.

Kockens kommentar

Borsjtj lagas på många sätt. Den gemensamma nämnaren är rödbetor. Grönsaker och rotfrukter kan i övrigt vara nästan vad som helst. Ofta utesluts kött, även om detta ingår i originalet liksom smetana. Borsjtj har sitt ursprung från Ukraina (borsch), men ät klassisk i flera andra Östeuropeiska länder som Ryssland (Borsjtj), Polen (barszcz) och Rumänien (bors). Läs mer > Om soppor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem