Pressad potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatispress >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pressad potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 19

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 179 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatispress > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 12 minuter tills den är genomkokt. 
  2. Häll av vattnet och fyll potatispressen med potatis och tryck ut potatisen i en skål.
  3. Tillsätt en rejäl klick smör som får smälta ner. Rör inte om, potatisen skall vara luftig.

Kockens kommentar

För att göra pressad potatis så krävs det att man har en potatispress. En sådan går att köpa i butiker som säljer hushållsartiklar. Läs mer om potatis > klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem