Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 728 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Ansa/skala grönsaker och rotfrukter.
    Skiva/skär/tärna i små bitar. Skär köttet i bitar.
  2. Häll vatten och fond i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser utom purjolök. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.
  3. Lägg i purjolöken de sista 5 minutrarna.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Salta Biten som finns att köpa konserverad på burk, är kokt rimmad oxbringa. Med fördel kan man använda hemlagad rimmad oxbringa. Använd i så fall den mustiga, smakrika köttbuljongen i stället för vatten och fond. Se recept > Kokt rimmad oxbringa. Läs mer > Så kokas oxbringa.

Alternativ

Kokt rimmad oxbringa

Salta biten med impotatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem