Klassisk köttsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas nötfransyska >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk köttsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 940 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 532 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas nötfransyska > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Häll consommé och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärning och rör om.
  2. Skär köttet i stora tärningar och lägg i kastrullen. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
  3. Ansa och skär morot, rotselleri och palster­nacka i mindre bitar. Tillsätt dessa i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.
  4. Ansa purjolök, skär bort blasten och skölj rent. Skiva purjolöken och tillsätt den i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Consommén på burk skall vara koncentrerad. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem