Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

antal dl: 15

Så vispas grädde >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 72 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Kräm: Vispa grädden fast.
  2. Smält choklad på svag värme i vattenbadskastrull eller mikro så att den precis bara smälter.
  3. Vispa upp ägg och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  4. Mosa hallonen. Vänd ner grädde och mosade hallon i chokladsmeten.
  5. Glassmaskin: För-starta maskinen. Kör smeten i 30-60 minuter tills seg. Tiden beroende på maskin och mängd. Vissa maskiner stänger av sig själva.
  6. Servera direkt och njut av den krämiga glassen eller ställ behållaren en stund i frysen så smälter den långsammare på tallriken.
  7. Förvara: Häll glassen i en för-fryst tättslutande behållare. Detta för att inte formen skall smälta glass som bildar kristaller. Ställ in i frysen. Hårdfrusen glass tinas en stund för att mjukna. Bästa serveringstemperatur är -15 till -12°C.
  8. Utan glassmaskin hälls smeten i en behållare (brödform) och ställs in i frysen i 3-4 timmar. Rör om i smeten ett flertal gånger under infrysningen för att minska kristallbildning. Ju fler gånger desto bättre.

Kockens kommentar

För att glass skall bli slät och fin utan märkbara kristaller måste glassen röras om under frysprocessen. Detta sker i glassmaskin varvid även lite luft arbetas in. I brist på sådan får man göra så gott man kan enligt ovan eller acceptera att glassen är lite ­grynig. Läs mer > Så lagas glass.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Kallfryst vaniljglass i glassmaskin

Hemlagad sjuden chokladglass

Kallfryst glass på crème fraiche

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem