Klappgröt (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klappgröt (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 49

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 5

Recept: 759 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 387 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten.
  2. Vispa ner mannagryn. Koka upp igen och låt sedan sjuda på svag värme i 4-5 minuter.
  3. Häll i lingonsaft eller lös lingonsylt. Koka upp på nytt.
  4. Häll över i stor bunke och (el-)vispa kraftigt tills gröten är riktigt pösig.
  5. Servera gröten med mjölk. Krydda med kanel, skal av citron eller enligt egen smak.

Kockens kommentar

 Klappgröt är en klassisk lätt och pösig efterrättsgröt av mannagryn. Läs mer > Om gröt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem