Ugnsäpplen fylld med mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grädde

 

 

 

Grädde

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsäpplen fylld med mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1215 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 154 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Grädde 

Grädde 1.0 dl 30%

Strösocker 1.0 tsk 2%

...

Skapat av
Bosse

Tillagning

  1. Plocka fram smöret till fyllningen i god tid så det blir lagomt mjukt och lättarbetat. I värsta fall kan man fuska och värma det lite senare.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Tvätta, kärna ur och torka äpplena.
  4. Smörj en ugnssäker form.
  5. Sätt en liten plugg mandelmassa i botten på hålet hos varje äpple. Pluggen ska innehålla så lite mandelmassa som möjligt men tillräckligt mycket för att inte fyllningen ska kunna rinna ut. Fyllningen är i regel godare än mandelmassan.
  6. Fyll äpplena med en blandning av smöret, sockret och kanelen.
  7. Sätt in äpplena i mitten av ugnen i 45 minuter.
  8. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit (el citron) till en fast marängsmet.
  9. Lägg på en lämpligt stor klick maräng på varje äpple.
  10. Ställ in äpplena i ugnen i 15 minuter till, eller tills marängen är gyllenbrun på toppen.
  11. Vispa grädde och socker.
  12. Servera äpplena med grädde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem