Karamelliserade äpplen med mandelsmul samt vaniljyoghurt (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strösocker

1.0 

msk

Kardemumma mald

1.0 

krm

Citronmeliss färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karamelliserade äpplen med mandelsmul samt vaniljyoghurt (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 403

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1614 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 1.0 msk 4%

Kardemumma mald 1.0 krm 0%

Citronmeliss färsk %

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (45 min )

  1. Förberedelser: Skala äpplen och skär i klyftor. Tag bort kärnhuset. Häll yoghurten i en sil klädd med servett eller kaffefilter över en bunke. Dela vaniljen på längden och gnid ut innehållet med lite socker. Hacka mandlarna fint.
  2. Värm en kastrull på medelvärme och häll i resten av sockret. När sockret börjar smälta, rör hela tiden tills det är helt smält, utan klumpar och är kolafärgat.
  3. Tillsätt äppelklyftorna, lite vatten och kanel. Lägg på ett tätt slutande lock, dra ner till medellåg värme och låt vätskan koka bort. Ställ av från spisen.
  4. Värm stekpannan på medelvärme och smält smöret, tillsätt mandelhacket och stek i ca 5 minuter. Tag av stekpannan från spisen, tillsätt socker, kardemumma och havregryn. Rör om tills havregrynet har sugit upp allt smör.

  5. Rör ihop den avrunna yoghurten med vaniljsockret. Lägg de karamelliserade äpplena i en liten skål och häll över mandelsmulet och gör om möjligt ett ägg av vaniljyoghurten. Garnera med citronmeliss och servera.

Kockens kommentar

Denna rätt ingår i Rent a Chefs höstmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Rödbetscarpaccio

Huvudrätt: Rosmarinsdoftande lammrygg

Efterrätt: Karamelliserade äpplen

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem