Varm bärkräm (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Varm bärkräm (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 1

Recept: 751 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 32%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och rensa bär. Skär större bär i mindre bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp. Rör om försiktigt.
  3. Späd med lite juice eller saft för att förstärka smaken och för lagom konsistens.
  4. Häll upp krämen i skål eller på tallrikar. Strö över lite socker på krämen, så att ytan inte skinnar sig.
  5. Servera med mjölk till.

Kräm på djupfrysta bär:

Tina bären och följ receptet i övrigt, men minska eller ta bort sockret, beroende på om de frysta bären innehåller socker.

Kockens kommentar

Välj lösa och saftiga bär, som inte behöver kokas före, till exempel blåbär eller jordgubbar. Ett alternativ är att inte koka bären, utan att placera dem på krämen när den är klar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem