Prinsessornas märgpudding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Prinsessornas kokbok >

 

 

Svensk husmanskost >

 

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Prinsessornas märgpudding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 311

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1864 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 123 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Prinsessornas kokbok > Äts ej

Svensk husmanskost > Äts ej

Om pudding > Äts ej

...

Skapat av
Prinsessornas kokbok

Tillagning

  1. Märgen skäres sönder och smältes över svag eld, så att den ej brännes. Den silas upp på en tallrik och får stelna, varefter den hackas fint.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Brödet skäres i små tärningar och blötes upp i mjölken.
  4. Korinterna rensas väl och sköljes (behövdes förr). Äro de torra, får de svälla ut i lite varmt vatten.
  5. Vispa upp äggen och blanda ner alla ingredienser.
  6. Massan fylles i en smord och bröad form. Grädda i ugn i cirka 50 minuter, då den bör kännas fast och hava vacker färg.
  7. Puddingen serveras varm ur formen med brinnande sås. Socker smälts och bryns tills det fått lätt färg, då slår man över lite kokande vatten så att det löser sig, häller ner ungefär lika mycket konjak och häller över rätten. Tänd på.

Kockens kommentar

I stället för karamellsås kunde denna rätt förr serveras med vispgrädde. Denna ganska märkliga efterrätt är hämtat från Prinsessornas kokbok del III, utgiven 1931. Läs mer > Prinsessornas kokbok. Receptet hittar man också i Tore Wretmans > Svensk Husmanskost.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem