Sparrissufflé, grönsakssufflé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så vispas ägg >

 

 

Så lagas suffléer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparrissufflé, grönsakssufflé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 548

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2191 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 23%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så vispas ägg > Äts ej

Så lagas suffléer > Äts ej

...

Skapat av
kryddan

Tillagning (1 tim )

Se film > klicka på "Food Wishes" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär sparrisen i små bitar och förväll (koka) dem i 2 minuter. Ta ur och kyl av i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Vispa ner grädde eller mjölk, kokspad från sparrisen eller vatten. Låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan.
  4. Häll smeten i matberedare, tillsätt sparris och mixa till fin smet. Smaksätt med vitlök, salt och kajennpulver, eller enligt egen smak.
  5. Separera äggulor från vitan (spar vitan). Riv parmesan. Vispa ner gula och ost i sparrissmeten.
  6. Smöra noga suffléformar, även kanten.
  7. Vispa vitan till hårt skum. Vänd sedan ner vitan försiktigt i smeten  (läs mer > Så vispas ägg).
  8. Fyll formarna. Sätt in i ugn tills sufflén puffat upp och fått fin färg (20-25 minuter). Servera snarast.

Kockens kommentar

Variera med olika ingredienser till exempel med spenat, blomkål eller svamp. Varan förlagas och finfördelas eller mixas. Små bitar får förekomma. Nyckeln till att lyckas med sufflé ligger i vispandet av äggvitor och hur varsamt den vänds ner i smeten. Äggvitorna skall helst ha rumstemperatur vilket ger snabbare volym och fastare skum. Det får inte finnas minsta gnutta av äggula med. Skål och visp skall vara absolut torra och fettfria. Äggvitan vispas luftig, lätt och fast. Det skall gå att göra höga toppar med hjälp av vispen (läs mer > Så vispas äggvita).

Alternativ

Potatissufflé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem