Puylinspuré (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om linser >

 

 

Om chilipasta >

 

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Puylinspuré (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 182 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om linser > Äts ej

Om chilipasta > %

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka linserna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter (se förpackning). Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Riv gult skal på citronen.
  3. Häll linserna och övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt även det rivna citronskalet. Mixa till en grov massa med en mixerstav eller i matberedare. Späd med lite vatten om dippen är för tjock.
  4. Lägg upp. Dekorera med rödbetsgroddar.

Kockens kommentar

Puylinser har franskt ursprung och anses av många som de finaste. De används och tillreds på samma sätt som bruna linser. Andra linser kan användas som alternativ. Linspurén passar till allehanda mat, gärna till fisk. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas.

Passar till

Hälleflundra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem